Veelgestelde vragen

Neem contact met ons op en wij of één van onze dealers komen zo snel mogelijk bij u langs voor een adviesgesprek en meten de trap direct in. Op basis van uw wensen wordt een definitieve offerte opgesteld en een afspraak gemaakt voor installatie. Indien het spoed betreft kan de traplift na het inmeten ook direct worden geïnstalleerd. 

De prijs voor uw traplift hangt af van een aantal factoren. Een traplift voor een trap met bochten kost bijvoorbeeld meer dan een traplift voor een rechte trap, omdat de stoel andere technieken nodig heeft. Daarnaast hebben het aantal bochten, de lengte van de trap, de parkeerkeuzes en het aantal verdiepingen invloed op de prijs. 

De levertijd is al binnen 1 week! In vergelijking met andere leveranciers is het niet nodig de traplift vooraf op maat te maken voordat deze geïnstalleerd kan worden. De onderdelen van de traplift hebben wij op voorraad. Hierdoor kunnen wij uw traplift met spoed zelfs al de volgende werkdag leveren.

Ja dat kan! In tegenstelling tot veel andere trapliftleveranciers kunnen de trapliften geschikt voor een trap met één of meerdere bochten ook gehuurd worden. Voor veel trapliftleveranciers is dit niet voordelig vanwege de rail die volledig op maat gemaakt moet worden. De UP Traplift heeft een modulaire rail die makkelijk herplaatsbaar is.  Neem contact op met ons of de UP-dealer in uw regio  om uw wensen te bespreken. Klik hier voor uw dichtstbijzijnde dealer.

Dit is afhankelijk van het beleid van uw gemeente. Informatie en/of een aanvraag kunt u indienen bij uw gemeente. Het kan wel voorkomen dat uw gemeente een exclusief contract heeft afgesloten met een andere leverancier. 

Natuurlijk! Voor het testen van onze UP Traplift kunt u altijd contact met ons opnemen of met één van onze dealers. Klik hier voor uw dichtstbijzijnde dealer.

Een tweedehands traplift die gekocht wordt bij een gecertificeerde dealer is altijd veilig. Koop echter geen gebruikte trapliften van particulieren of via marktplaats. Deze zijn vaak kwalitatief niet goed meer, bovendien wordt er geen service en garantie verleend op deze trapliften.

Nee, wanneer u een traplift huurt, blijft deze in bezit van uw UP-dealer. Dit geldt voor korte en langere periodes van huren.

Er wordt hier gemiddeld een uur voor uitgetrokken. Tijdens dit gesprek worden de mogelijkheden van de UP Traplift bij u thuis doorgenomen. Ook wordt de trap direct ingemeten, zodat er niet nogmaals een afspraak gemaakt hoeft te worden. 

De UP Traplift wordt op de traptreden gemonteerd en met schroeven op uw trap vastgezet.

De UP Traplift past op iedere trap breder dan 68 cm en elke trap waar u niet voor hoeft te bukken. Twijfelt u, neem dan gerust contact op met ons of de dichtstbijzijnde UP-dealer. Er is bijna altijd een passende oplossing. 

Het is mogelijk om een traplift te plaatsen wanneer er zich een deur dicht naast de trap bevindt. De railuiteinden worden namelijk zowel boven- als onderaan de trap, zo kort mogelijk gehouden. Bij te weinig ruimte onderaan de trap kan er gekozen worden voor een gebogen railuitloop. Dit is een steile railuitloop die vlak voor de trap eindigt. Verder kunt u bij te weinig ruimte kiezen voor onze klaprail. De klaprail zal na gebruik automatisch inklappen, zodat de rail niet als obstakel voor een deur staat. 

In samenwerking met een meubelontwerper hebben wij ervoor gezorgd dat de UP Traplift zeer comfortabel is en dat de traplift een luxe uitstraling heeft. De trapliftstoel is gemaakt van kunstleder en is verkrijgbaar in vier verschillende kleuren. U kunt de kleur kiezen die het beste in uw interieur past. 

De UP Traplift behoort tot een van de stilste trapliften. Uw buren zullen hier vrijwel niets van merken.

Om een UP Traplift te gebruiken is het van belang dat u zonder te bukken uw trap op kunt lopen.

Ja, de UP Traplift is geschikt voor meerdere verdiepingen.

De onderdelen voor de traplift worden zowel in huis als in Europa vervaardigd. Vervolgens worden de onderdelen bij ons in Opmeer geassembleerd tot een complete UP Traplift.

Onder- en bovenaan de trapliftrail bevinden zich oplaadstations. Wanneer de traplift niet gebruikt wordt, staat deze altijd op een oplaadstation boven of onderaan de trap. Dit zorgt ervoor dat de traplift bij normaal gebruik nooit zonder stroom komt te zitten.

Het maximale gewicht dat de UP Traplift kan vervoeren is 125 Kg.

Onderhoud uw traplift nooit zelf, omdat dit gevaarlijk kan zijn en het voor eventuele storingen zou kunnen zorgen. Uw garantie loopt hierdoor af. Door een onderhoudsabonnement af te sluiten kunnen wij op afstand de staat van uw traplift nakijken. Bij een storing kunnen de meeste problemen hierdoor telefonisch of via de intercom opgelost worden. Als is dit niet het geval is, zal een monteur langskomen om de storing op te lossen.

Maak de stoel, rugleuning, armleuningen, zijkappen en voetenplank schoon met een vochtige doek. Vermijd verder ook het gebruik van water en schoonmaakmiddelen op de rail en bewegende onderdelen.

Neem zo snel mogelijk contact op met de dealer die de UP Traplift heeft geïnstalleerd. Wanneer u voor een servicecontract heeft gekozen, kunt u deze via de intercom bereiken. Er wordt in de data van uw traplift gekeken naar enige afwijkingen, waarna u zo snel mogelijk wordt geholpen om uw traplift weer goed te laten werken.

Het voordeel van onze traplift is dat wij op afstand kunnen kijken wat er fout is met uw traplift. Het kan zijn dat het een klein foutje is die u zelf of een bekende voor u kunt oplossen, waardoor er geen monteur langs hoeft te komen.

Dit is geen probleem! Met onze op afstand bedienbare app of beschikbare afstandsbedieningen kunt u de traplift terug naar beneden rijden. Dit probleem kan voorkomen wanneer meerdere personen gebruikmaken van uw traplift. De beschikbare afstandsbedieningen kunnen tevens met klittenband aan de muur worden bevestigd.

Ja dat kan! Als u meer dan 1 verdieping heeft kan de traplift alsnog in één keer door naar de bovenste verdieping. Verder kan er op elke verdieping een stoplocatie worden geïnstalleerd.

U heeft 24 maanden garantie op de onderdelen van uw traplift. Neem contact op met ons of met uw UP-dealer voor hun garantievoorwaarden. Klik hier voor uw dichtstbijzijnde dealer.

Klik op één van onderstaande links voor meer informatie. 

Algemene Voorwaarden
Disclaimer
Privacyverklaring

Zonder moeite! In tegenstelling tot andere trapliftleveranciers is zowel uw stoel als rail herbruikbaar. Dit komt door het modulaire rail ontwerp. Hierdoor is het mogelijk om uw traplift mee te nemen naar uw nieuwe huis zonder dat er een compleet nieuwe rail gemaakt moet worden. Enkel een paar bochtsegmenten meer of minder zullen dus nodig zijn.

Jazeker! De UP Traplift is makkelijk herbruikbaar, neem hiervoor contact op met ons of uw UP-dealer. U kunt er ook voor kiezen om uw traplift mee te laten verhuizen. Hiervoor zijn maar kleine aanpassingen nodig.

Meer informatie? Ontvang de brochure