Veelgestelde vragen

Informeer u zelf goed wanneer u een traplift wilt aanschaffen

De aankoop van een traplift is een grote investering, daarom is het belangrijk om u goed te oriënteren. Wij vinden het belangrijk om u zoveel mogelijk informatie te geven over het proces van de aankoop van een traplift en de belangrijke eigenschappen van een traplift. zodat wij u op deze manier kunnen helpen bij de aankoop van een traplift. Hieronder vindt u de veelgestelde vragen en ons advies over de UP traplift.

Bestellen

Wij bieden u diverse opties aan voor het huren of kopen van een traplift. Kies de optie die het best bij uw situatie past en wij nemen vrijblijvend contact met u op.

Transparantie staat bij ons voorop, daarom hebben wij een uitgebreide webshop waar de prijzen op vermeld staan.

Bezoek hier onze webshop en stel uw ideale traplift samen. Indien gewenst kunt u de traplift direct bestellen en maken wij een afspraak voor de installatie. Dat kan al binnen 3 dagen.

De prijs voor een traplift, geschikt voor een trap met één bocht, begint al bij € 5.499,- inclusief btw. Deze prijs kan oplopen bij complexere trappen. In onze webshop kunt u snel en eenvoudig uw traplift configureren, waarna u direct de eindprijs te zien krijgt. In tegenstelling tot andere traplift leveranciers hoeven wij niet eerst langs te komen om u een prijs aan te bieden.

Naast de aankoop van de traplift kunt u kiezen voor een servicepakketten. Bij een servicepakket kunt u een beroep doen op onze servicedesk wanneer er sprake is van een storing. Klik hier voor meer informatie over onze servicepakketten.

Verder is het ook mogelijk om de traplift bij ons te huren. 

De levertijd van de UP traplift is al binnen één week! Omdat de rail van de UP traplift uit modulaire bochtstukken bestaat is het mogelijk om de traplift direct bij u te plaatsen. De rechte railstukken worden op maat gezaagd en de bochtsegmenten kunnen als legoblokjes aan elkaar worden bevestigd. Dit in tegenstelling tot andere traplift producenten. Zij buigen en lassen de rail eerst op maat voordat zij hem installeren. 

Doordat wij de railonderdelen van de UP traplift standaard in de voorraad kunnen houden, kunnen wij uw traplift met spoed in drie werkdagen leveren.

Ja, dat kan! 

Wanneer u ervoor kiest om de UP traplift te huren, betaalt u als starttarief eenmalig €2.499,-. Daarnaast betaalt u een maandelijkse huur van € 150,-, € 175,- of € 200,-. Dit bedrag is gebaseerd op het servicecontract dat u kiest. Bij ons zit u niet vast aan een minimaal huurtermijn. U kunt uw huurcontract opzeggen wanneer u wilt! Na 36 maanden kunt u ervoor kiezen om de traplift te kopen voor € 1,-.

Klik hier voor meer informatie over het huren van de UP traplift.

Afhankelijk van het beleid van uw gemeente kunt u een traplift (deels) vergoed krijgen in het kader van de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning). Een aanvraag hiervoor kunt u indienen bij uw gemeente. Het kan alleen wel voorkomen dat uw gemeente een exclusief contract heeft afgesloten met een andere leverancier. U kunt daarom contact opnemen met uw gemeente om te kijken of u hiervoor in aanmerking komt.

Natuurlijk! Voor het testen van onze UP traplift kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij laten u in onze showroom graag alles zien. U kunt kan tevoren alle opties in onze webshop zien.

Een tweedehands traplift die gekocht wordt bij een leverancier is altijd veilig. Koop echter geen gebruikte trapliften van particulieren of via marktplaats, omdat deze zijn vaak kwalitatief niet goed meer, waardoor ze niet door de leverancier worden teruggekocht.

Nee, wanneer u een traplift huurt houden wij het bezit. Dit geldt voor korte en langere periodes van huren.

Thuissituatie

De UP traplift wordt op de traptreden gemonteerd en met schroeven op uw trap vastgezet.

De UP traplift past op iedere trap breder dan 70 cm en elke trap waar u niet hoeft te bukken.

Twijfelt u, schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Wij vinden bijna altijd een passende oplossing.

Jazeker! De trapliftrail is zo dicht mogelijk aan de zijkant van de traptreden gemonteerd. Hierdoor blijft het midden van de traptreden ten alle tijde beloopbaar.  Het lage ontwerp van de rail, zorgt ervoor dat u geen last heeft van de rail. 

Het is mogelijk om een traplift te plaatsen wanneer er een deur zich dicht naast de trap bevindt. De railuiteinden worden namelijk zowel boven- als onderaan de trap, zo kort mogelijk gehouden. 

Bij te weinig ruimte onderaan de trap kan er gekozen worden voor een gebogen railuitloop. Dit is een steile railuitloop die vlak voor de trap eindigt. 

Verder kunt u bij te weinig ruimte kiezen voor onze nieuwe klaprail. De klaprail zal zich na gebruik opvouwen, zodat de rail niet als obstakel voor een deur staat. Dit kan gekozen worden voor zowel de railuitloop bovenaan de trap als onderaan de trap.  

Stuur een mail naar info@devi-stairlifts.com voor meer informatie. 

In samenwerking met meubelontwerper Richmond hebben wij ervoor gezorgd dat de UP traplift zeer comfortabel is en dat de traplift luxe uitstraling heeft. De trapliftstoel is gemaakt van kunstleder en is verkrijgbaar in vier verschillende kleuren. U kunt de kleur kiezen die het beste in uw interieur past.  

Advies over de vier verschillende traplift kleuren, bruin, cognac, zand en antraciet

De UP traplift behoort tot een van de stilste trapliften. Uw buren zullen hier vrijwel niets van merken.

Om een UP traplift te gebruiken is het van belang dat u zonder te bukken uw trap op kunt lopen.

Ja, onze UP is geschikt voor meerdere verdiepingen.

Specificaties

De onderdelen voor de traplift worden veelal in Europa vervaardigd en bij ons in Obdam geassembleerd tot een complete UP traplift.

Onder- en bovenaan de trapliftrail bevinden zich oplaadstations. Wanneer de traplift niet gebruikt wordt, staat deze altijd op een oplaadstation boven of onderaan de trap. Dit zorgt ervoor dat de traplift bij normaal gebruik nooit zonder stroom komt te zitten.

Het maximale gewicht dat de UP traplift kan vervoeren is 125 Kg. 

Onderhoud

Onderhoud uw traplift nooit zelf! Omdat dit gevaarlijk kan zijn en het voor eventuele storingen zou kunnen zorgen. Uw garantie loopt hierdoor af. Door ons onderhoud abonnement te kiezen kunnen wij op afstand de staat van uw traplift nakijken. Bij een storing kunnen de meeste problemen hierdoor telefonisch of via de intercom opgelost worden. Al is dit niet het geval zal een monteur langskomen om de storing op te lossen.

Maak de stoel, rugleuning, armleuningen, zijkappen en voetenplank schoon met een vochtige doek. Vermijd verder ook het gebruik van water en schoonmaakmiddelen op de rail en bewegende onderdelen.

Neem zo snel mogelijk contact met ons op al is uw traplift kapot gegaan. Wanneer u voor een service contract heeft gekozen, kunt u ons via de intercom bereiken. Wij zullen naar de data van uw traplift kijken die wij over internet binnenkrijgen voor enige afwijkingen, waarna wij u zo snel mogelijk gaan helpen om uw traplift weer spic en span te laten werken.

Het voordeel van onze service is dat wij op afstand kunnen kijken wat er fout is met uw traplift. Het kan zijn dat het een klein foutje is die u zelf of een bekende voor u kunt oplossen, waardoor er geen monteur langs hoeft te komen.

Gebruik

Dit is geen probleem! Met onze op afstand bedienbare app of beschikbare afstandsbedieningen kunt u de traplift terug naar beneden rijden. Dit probleem kan voorkomen wanneer meerdere personen gebruik maken van uw traplift. De beschikbare afstandsbedieningen kunnen tevens met klittenband aan de muur worden bevestigd.

Ja dat kan! Als u meer dan 1 verdieping heeft kan de traplift alsnog in één keer door naar de bovenste verdieping. Verder kan er op elke verdieping een stop locatie worden geïnstalleerd.

Garantie

U heeft 24 maanden garantie op de onderdelen van uw traplift. Voor meer informatie kunt u onze service voorwaarden bekijken

Onze algemene voorwaarden staan hieronder beschreven

Algemene Voorwaarden
Disclaimer
Privacyverklaring

Verhuizen

Zonder moeite! In tegenstelling tot andere traplift leveranciers is zowel uw stoel als rail herbruikbaar. Dit komt door het modulaire rail ontwerp. Hierdoor is het mogelijk om uw traplift mee te nemen naar uw nieuwe huis zonder dat er een compleet nieuwe rail gemaakt moet worden. Enkel een paar bochtsegmenten meer of minder zullen dus nodig zijn.

Jazeker! U kunt de traplift altijd weer verkopen, omdat onze traplift makkelijk herbruikbaar is. U kunt er ook voor kiezen om uw traplift mee te laten verhuizen. Hiervoor zijn maar kleine aanpassingen nodig.

Staat uw vraag er niet tussen? Stel dan hieronder uw vraag!

Bedankt voor uw vraag!

U ontvangt zo snel mogelijk antwoord van ons. U kunt ons tijdens kantooruren ook altijd telefonisch bereiken. 

Telefoonnummer:
+31 (0)226 454 029